Rekenhulp
vulwol logo

Over ons

Over ons

In een wereld waarin het belang van duurzaamheid steeds meer duidelijk wordt, vonden wij het hoog tijd dat ook jouw knutselprojecten een groene draai kregen. Waarom zou je genoegen nemen met synthetische vulmaterialen die slecht zijn voor je eigen gezondheid en de aarde, als er een natuurlijk, ademend en zelfreinigend alternatief bestaat? Dat is waar Vulwol in het spel komt.

vulwol soorten

Uniek Product, Puur Natuur

Wat maakt Vulwol zo speciaal? Het is simpel: in tegenstelling tot bijna elk ander soort vulmateriaal, is Vulwol 100% ecologisch en puur natuur. Elk jaar leveren onze schapen nieuwe, frisse wol, die wij met zorg en aandacht verwerken tot de varianten ZuiverComfort en Robuust. Elk met hun eigen karakter, maar allemaal met dezelfde belofte: een lange levensduur en een minimale impact op onze planeet.

Duurzaam tot in de kern

Vulwol is niet zomaar een nieuw vulmateriaal. Het is een statement van duurzaamheid en een aanwinst voor jouw leefomgeving. Van de vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen tot de antibacteriële kwaliteiten, en de huidvriendelijkheid; Vulwol biedt een gezond en ecologisch alternatief voor synthetische vulmaterialen. En wanneer het na een lange levensduur uiteindelijk tijd is om afscheid te nemen, dient Vulwol zelfs als compost voor nieuwe groei.

Van het schaap tot het pakketje

Onze toewijding aan duurzaamheid stopt niet bij het product zelf. Elke stap in ons proces, van de vervaardiging van de wol tot de verpakking en verzending, is ontworpen met het oog op minimale milieu-impact. Zo zorgen we ervoor dat jouw Vulwol-ervaring van begin tot eind groen en schoon is.

En de wol zelf? Die komt voor een groot deel van onze eigen schapen! Onze indrukwekkende kudde van meer dan duizend schapen draagt bij aan het behoud van de heidevelden, natuurweides en het groen in zonneparken in en rond de Drentse Veenkoloniën. 

Onze kudde bestaat voornamelijk uit ooien, enkele robuuste rammen en honderden lammetjes die elk voorjaar het levenslicht zien. We selecteren niet alleen op de kwaliteit van de wol, maar ook op de zelfredzaamheid van de schapen. Onze schapen brengen het grootste deel van het jaar buiten door, wat niet alleen goed is voor hun welzijn, maar ook bijdraagt aan een betere kwaliteit van de wol. In tegenstelling tot schapen die in overvolle en benauwde stallen verblijven, hebben onze schapen zuivere en onbeschadigde wol.

Onze schapen en lammetjes genieten van tientallen hectares vrije ruimte, schaduwrijke rustplekken en altijd toegang tot natuurlijk drinkwater. We gebruiken geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen. We zorgen ervoor dat onze schapen alleen in extreme gevallen antibiotica krijgen. Elk jaar in de voorzomer worden alle volwassen schapen vakkundig geschoren. De kilo’s prachtige wol worden dan milieuvriendelijk verwerkt tot onder andere Vulwol. Perfect geschikt om jouw creaties de perfecte vorm te bezorgen!

Inspiratie en gemak

Onze missie is simpel: wij willen jou, de maker, inspireren met een product dat niet alleen goed is voor je projecten, maar ook voor jouzelf én de wereld om je heen. We streven ernaar het vinden en gebruiken van Vulwol zo makkelijk en plezierig mogelijk te maken, zodat je zonder zorgen kunt creëren. Van Vulwol moet je vooral blij en vrolijk worden. 🤗

Hier komt jouw project tot leven

We hebben Vulwol ontwikkeld omdat we geloven dat het anders kan. En moet. Ons vulmiddel, gemaakt van de wol van blije schapen, is niet alleen een zegen voor jou en het milieu, maar voelt ook fantastisch aan. Het reguleert vocht, brengt je creaties in de perfecte vorm en gaat lang mee. Kortom, het is het ideale vulmiddel voor iedereen die houdt van knutselen én waarde hecht aan duurzaamheid, comfort en kwaliteit.

Vulwol is de nieuwe standaard voor elk knutselproject. Of je nu een zacht kussen wilt maken, een comfortabele zitzak, of zelfs een handige kookstoof..

Vulwol. Hier krijgt jouw idee vorm.

Voor elk project
het juiste vulmiddel.

Is de zachtheid en schoonheid minder van belang voor jouw project? Dan is alle vulwol met het label Robuust precies wat je zoekt! 

Maak je iets moois voor in jouw interieur? Dan is het fijn als kleur en geur op één lijn liggen met jouw stijl. Kies dan voor vulwol Comfort!

Maak je iets voor kinderen en direct contact met je huid? Kies dan voor onze beste kwaliteit vulwol met het label Zuiver


Favoriete producten

Particulier

Zakelijk

Filter en zoek
Aanbevolen voor
Aanbevolen inspiratie (tags)
Rekenhulp Vulwol
Rekenhulp Vulwol

Elk project is uniek. Hoeveel Vulwol je precies nodig hebt, hangt af van de te vullen oppervlakte én de gewenste stevigheid.

Gelukkig hebben wij het meeste testwerk al voor je gedaan. Klik op een van de eindtoepassingen hieronder en kom te weten hoeveel Vulwol jij nodig hebt.

Ruim 100 gram voor het ligdeel en 900-1000 gram Vulwol voor de rand.

Zo’n 700-800 gram Vulwol voor een boxkleed van gemiddeld formaat.

Omhul bijv. een zware steen met ruim 500 gram Vulwol voor een stevige deurstopper.

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ±30 / middelhard ±50 / stevig ±70

Kussen zonder rand, formaat 70x100cm voor middelgroot tot groot hondenras: ±2100 gram.

Bij gemiddelde stevigheid van de wolvulling, ongeveer 900 gram.

Gemiddeld formaat insectenhotel, 200 gram Vulwol

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 30 / middelhard ± 50 / stevig ± 70

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 45 / middelhard ± 75 / stevig ± 100

Zo’n 200 gram voor het ligdeel en 500 gram Vulwol voor een stevige rand.

Elke knuffel is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Afhankelijk v/h formaat kookstoof; van 350 gram voor een kleine tot wel 700 gram voor een flinke.

Een standaard emmer van 10 liter, zeer luchtig gevuld bevat ongeveer 170 gram knutselwol.

Voor een royale mulchlaag van ± 8cm, heb je 1 kilo wol per m² compleet bedekte bodem nodig.

Met 50 gram Vulwol heb je al een royale vulling.

Voor een stevige poef van 47x47x47 cm is ±6500 gram Vulwol nodig.

Elke pop is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Gebruik 250-300 gram Vulwol voor een klein sierkussen van 40×40 cm.

Een portie van grofweg 100 gram Vulwol is doorgaans voldoende.

Variërend van 300 gram voor een kleintje tot wel een kilo Vulwol voor een zware tochtrol.

Sterk afhankelijk van de maat en seizoen, maar reken op grofweg 250 gram.

Een portie van grofweg 300 gram Vulwol is vaak toereikend.

Voor een aangenaam warm winterdekbed is ± 600-700 gram Vulwol per m² nodig.

Per vierkante meter moet je rekenen op ongeveer 150-250 gram Vulwol.

Neem een kijkje op deze pagina en ontdek hoe je zelf berekent hoeveel Vulwol je nodig hebt.

De hoeveelheden in deze Rekenhulp zijn sterke richtlijnen, ontwikkeld om jou te helpen. Volg ze dus gerust. Het zijn echter geen garanties; we adviseren je dus om zelf ook een berekening te maken. Kijk daarbij naar de lengte, breedte en hoogte én de gewenste stevigheid van jouw project.