Rekenhulp
vulwol logo

Klantenservice

Klantenservice

Betaalmethodes

Bij Vulwol snappen we dat je na het kiezen van jouw perfecte Vulwol zo snel en veilig mogelijk wilt afrekenen. Daarom bieden we je een selectie van de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke betaalmethodes. Zo kun je direct aan de slag met je knutselprojecten, zonder gedoe.

 • iDeal: Voor iedereen met een Nederlandse bankrekening is betalen met iDeal een fluitje van een cent. Het is snel, veilig en je betaling wordt direct verwerkt. Zo kun je meteen door met het belangrijkste: creëren met Vulwol.

 • PayPal: Gebruik je liever PayPal? Geen probleem! Met slechts een paar klikken is je betaling gedaan. PayPal biedt ook extra bescherming voor je aankopen, zodat je met een gerust hart kunt shoppen.

 • Vooraf Overmaken: Heb je geen haast en prefereer je een traditionele aanpak? Dan kun je het bedrag ook vooraf overmaken. Zodra we je betaling hebben ontvangen, zetten we je bestelling met alle liefde in gang.

We willen dat je ervaring met Vulwol er eentje is waar je blij van wordt, van het selecteren van de juiste Vulwol tot het afrekenen. Mocht je vragen hebben over onze betaalmethodes of hulp nodig hebben bij het afronden van je bestelling, neem gerust contact op met onze klantenservice via de contactpagina. 

Bewaaradvies

Wol is een wonder van de natuur: duurzaam, veelzijdig en met een beetje zorg, heel erg lang houdbaar. Maar, zoals elke superheld zijn kryptoniet heeft, heeft wol ook 1 aartsvijand: de motvlinder. Deze ongenode gasten zijn dol op wol, niet om te dragen, maar om hun eitjes in te leggen. En dat willen we natuurlijk voorkomen!

Om je Vulwol optimaal te beschermen tegen motten, volg je deze eenvoudige stappen:

 • Bewaar overgebleven of ongebruikte Vulwol in een afgesloten zak: 
  Dit houdt motten buiten en zorgt ervoor dat je wol veilig en schoon blijft.
 • Gebruik lavendel en/of cederhout: 
  Lavendel en cederhout ruiken heerlijk. Althans, dat vinden de meeste mensen. Motvlinders daarentegen, die kunnen absoluut niet tegen die geur. Daarom zijn het perfecte wolbeschermers! Voeg een zakje lavendel of een schijfje cederhout toe aan je wolvoorraad; dat weert motten af en houdt je wol fris.
 • Ook voor afgeronde projecten:
  Wanneer Vulwol al in één van jouw projecten is verwerkt, zit het doorgaans wel snor met de bescherming tegen de motvlinder. Toch is het verstandig om preventief lavendel en/of cederhout te gebruiken. Dit helpt om motten te voorkomen en zorgt ervoor dat je creaties lang mooi en fris blijven.
Bestel gemakkelijk mee

Maak je geen zorgen over het apart zoeken naar deze natuurlijke beschermers. Op onze Afrekenpagina kun je eenvoudig en voordelig lavendelzakjes en cederhout toevoegen aan jouw bestelling. 

Verzending

Goed nieuws voor de natuurliefhebbers: jouw bestelling wordt verpakt in milieuvriendelijke papieren zakken en ongebleekte dozen, volledig afbreekbaar! Doorgaans wordt jouw bestelling binnen twee werkdagen afgeleverd. We houden je op de hoogte met een Track&Trace-nummer per e-mail, zodat je jouw zending eenvoudig online kunt volgen. Na verzending ontvang je automatisch de factuur met BTW-vermelding in je mailbox. Met elke bestelling draag je bij aan een groenere wereld.

Retourneren

Mocht je van gedachten veranderen, dan is dat geen probleem! Na ontvangst van je bestelling heb je twee weken de tijd om te beslissen of je de Vulwol wilt houden. Besluit je om het te retourneren, dan heb je nog eens twee weken de tijd om het terug te sturen. Zodra we je retourzending hebben ontvangen, storten we de waarde van je bestelling binnen twee weken terug, tenzij er zichtbare gebruikssporen zijn of de inhoud (deels) ontbreekt. Wanneer de verpakking kapot is en/of er wol ontbreekt, worden de kosten die gepaard gaan met het vervangen van deze gebreken in mindering gebracht op het te crediteren bedrag.

Vergeet niet om de factuur, die je digitaal hebt ontvangen, uit te printen en bij je retourzending te voegen. Op deze factuur vind je ook het retouradres. Alleen retourzendingen met een kopie van de factuur kunnen worden getraceerd en gecrediteerd. Voor meer details, raadpleeg onze Algemene Voorwaarden.

Particulier

Zakelijk

Filter en zoek
Aanbevolen voor
Aanbevolen inspiratie (tags)
Rekenhulp Vulwol
Rekenhulp Vulwol

Elk project is uniek. Hoeveel Vulwol je precies nodig hebt, hangt af van de te vullen oppervlakte én de gewenste stevigheid.

Gelukkig hebben wij het meeste testwerk al voor je gedaan. Klik op een van de eindtoepassingen hieronder en kom te weten hoeveel Vulwol jij nodig hebt.

Ruim 100 gram voor het ligdeel en 900-1000 gram Vulwol voor de rand.

Zo’n 700-800 gram Vulwol voor een boxkleed van gemiddeld formaat.

Omhul bijv. een zware steen met ruim 500 gram Vulwol voor een stevige deurstopper.

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ±30 / middelhard ±50 / stevig ±70

Kussen zonder rand, formaat 70x100cm voor middelgroot tot groot hondenras: ±2100 gram.

Bij gemiddelde stevigheid van de wolvulling, ongeveer 900 gram.

Gemiddeld formaat insectenhotel, 200 gram Vulwol

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 30 / middelhard ± 50 / stevig ± 70

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 45 / middelhard ± 75 / stevig ± 100

Zo’n 200 gram voor het ligdeel en 500 gram Vulwol voor een stevige rand.

Elke knuffel is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Afhankelijk v/h formaat kookstoof; van 350 gram voor een kleine tot wel 700 gram voor een flinke.

Een standaard emmer van 10 liter, zeer luchtig gevuld bevat ongeveer 170 gram knutselwol.

Voor een royale mulchlaag van ± 8cm, heb je 1 kilo wol per m² compleet bedekte bodem nodig.

Met 50 gram Vulwol heb je al een royale vulling.

Voor een stevige poef van 47x47x47 cm is ±6500 gram Vulwol nodig.

Elke pop is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Gebruik 250-300 gram Vulwol voor een klein sierkussen van 40×40 cm.

Een portie van grofweg 100 gram Vulwol is doorgaans voldoende.

Variërend van 300 gram voor een kleintje tot wel een kilo Vulwol voor een zware tochtrol.

Sterk afhankelijk van de maat en seizoen, maar reken op grofweg 250 gram.

Een portie van grofweg 300 gram Vulwol is vaak toereikend.

Voor een aangenaam warm winterdekbed is ± 600-700 gram Vulwol per m² nodig.

Per vierkante meter moet je rekenen op ongeveer 150-250 gram Vulwol.

Neem een kijkje op deze pagina en ontdek hoe je zelf berekent hoeveel Vulwol je nodig hebt.

De hoeveelheden in deze Rekenhulp zijn sterke richtlijnen, ontwikkeld om jou te helpen. Volg ze dus gerust. Het zijn echter geen garanties; we adviseren je dus om zelf ook een berekening te maken. Kijk daarbij naar de lengte, breedte en hoogte én de gewenste stevigheid van jouw project.