Rekenhulp
vulwol logo

Nieuw leven voor je lievelingsspullen: handige tips met Vulwol

Fast fashion is op z'n retour (gelukkig maar) en hetzelfde geldt voor 'zomaar' dingen weggooien. In een wereld waar duurzaamheid en hergebruik steeds belangrijker worden, biedt Vulwol een prachtige oplossing om onze geliefde spullen niet alleen een tweede leven te geven, maar ze ook te verbeteren. Of het nu gaat om het opfrissen van een oud meubelstuk, het revitaliseren van kleding of het toevoegen van comfort aan ons dagelijks leven, Vulwol is het ideale vulmiddel dat zowel praktisch als milieuvriendelijk is. Ontdek hoe je met Vulwol je lievelingsspullen kunt transformeren en nieuw leven in kunt blazen.
tweedeleven
Nieuw leven voor je lievelingsspullen: handige tips met Vulwol
tweedeleven

Kun je na het lezen van het intro eigenlijk niet wachten om te beginnen met het nieuw leven inblazen van een van je lievelingsitems? Klik hier en ga direct naar onze Keuzehulp. Zo weet je meteen welke Vulwol jij nodig hebt, en kun je direct aan de slag! 🤩

Verjong je jas

Heb je een oude winterjas die wel wat extra warmte kan gebruiken? Vul de voering bij met Vulwol om de isolerende eigenschappen te verbeteren. Niet alleen krijgt je jas een nieuw leven, maar je bent ook beter beschermd tegen de kou, zonder een nieuwe jas te hoeven kopen.

Een zacht kussen voor je voeten

Vergeet niet de kleine dingen die je dagelijks comfort bieden. Een voetenbankje bijvoorbeeld, kan na verloop van tijd zijn veerkracht verliezen. Met Vulwol kun je het kussen opnieuw vullen, waardoor je een zachte, ondersteunende rustplaats voor je voeten creëert.

Revitaliseer je slaap

Oude kussens en dekbedden kunnen hun vorm en volume verliezen, wat resulteert in een minder comfortabele slaap. Door ze bij te vullen met Vulwol, verbeter je niet alleen het comfort, maar profiteer je ook van de natuurlijke vochtregulerende en temperatuurregulerende eigenschappen van Vulwol. Niet onbelangrijk, want dat zorgt voor een betere nachtrust! 😴

Creatieve geluidsisolatie

Wist je dat Vulwol ook gebruikt kan worden om geluid te dempen in je huis? Vul je gordijnen of maak decoratieve wandpanelen gevuld met Vulwol om een rustigere, stillere omgeving te creëren. Dit is onder andere handig in stedelijke gebieden, in huizen met luidruchtige ruimtes of muziekstudio’s.

Een warm welkom

Een tochtige deur kan veel warmte uit je huis laten ontsnappen. Maak een tochtstopper (ook wel tochtrol genoemd) gevuld met Vulwol voor een warm, tochtvrij huis. Dit is niet alleen een praktische oplossing, maar biedt ook de kans om een persoonlijk decoratief element aan je entree toe te voegen.

Een nieuw leven voor oude stoelen

Heb je eetkamerstoelen die niet meer zo comfortabel zitten als vroeger? Door de zittingen bij te vullen met Vulwol, kun je het comfort en de uitstraling van je stoelen verbeteren zonder ze te vervangen. Dit is een eenvoudige manier om je eetruimte een frisse uitstraling te geven.

Vulwol in de hobbykamer

Voor de creatievelingen onder ons: Vulwol is ook een uitstekend materiaal voor het maken van knutsel- en hobbyprojecten. Denk aan het vullen van handgemaakte poppen en speelgoed. De natuurlijke textuur en zachtheid van Vulwol voegt een uniek element toe aan je creaties.

Vulwol in de hobbykamer

Vulwol biedt eindeloze mogelijkheden om jouw geliefde spullen nieuw leven in te blazen. Laat je inspireren tot nieuwe projecten en geniet van het comfort en de warmte van Vulwol. ❤️

Zelf aan de slag? Begin bij de Keuzehulp en ontdek welke Vulwol jij nodig hebt voor jouw volgende project! 

Deel deze Wolpraat

Afdrukken
Over Vulwol

Jouw handwerk verdient het allerbeste: duurzaam, gezond, Vulwol. Weg met synthetische vulling, kies voor de zachtheid en kracht van schapenwol.

Ademend, vochtregulerend en zelfreinigend – Vulwol is comfortabel voor je huid, een zegen voor het milieu en het perfecte vulmiddel van al jouw knutselprojecten. 

Hier krijgt jouw idee vorm.

Makkelijk kiezen

Benieuwd welk vulwol geschikt is voor jouw volgende project? Gebruik de speciale keuzehulp!

Meer inspiratie

natuur tuin
Ontdek hoe Vulwol niet alleen binnenshuis, maar ook in de tuin een duurzame en natuurlijke keuze is. Van plantenbescherming tot comfortabele tuinmeubelkussens, Vulwol biedt verrassende...

Particulier

Zakelijk

Filter en zoek
Aanbevolen voor
Aanbevolen inspiratie (tags)
Rekenhulp Vulwol
Rekenhulp Vulwol

Elk project is uniek. Hoeveel Vulwol je precies nodig hebt, hangt af van de te vullen oppervlakte én de gewenste stevigheid.

Gelukkig hebben wij het meeste testwerk al voor je gedaan. Klik op een van de eindtoepassingen hieronder en kom te weten hoeveel Vulwol jij nodig hebt.

Ruim 100 gram voor het ligdeel en 900-1000 gram Vulwol voor de rand.

Zo’n 700-800 gram Vulwol voor een boxkleed van gemiddeld formaat.

Omhul bijv. een zware steen met ruim 500 gram Vulwol voor een stevige deurstopper.

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ±30 / middelhard ±50 / stevig ±70

Kussen zonder rand, formaat 70x100cm voor middelgroot tot groot hondenras: ±2100 gram.

Bij gemiddelde stevigheid van de wolvulling, ongeveer 900 gram.

Gemiddeld formaat insectenhotel, 200 gram Vulwol

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 30 / middelhard ± 50 / stevig ± 70

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 45 / middelhard ± 75 / stevig ± 100

Zo’n 200 gram voor het ligdeel en 500 gram Vulwol voor een stevige rand.

Elke knuffel is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Afhankelijk v/h formaat kookstoof; van 350 gram voor een kleine tot wel 700 gram voor een flinke.

Een standaard emmer van 10 liter, zeer luchtig gevuld bevat ongeveer 170 gram knutselwol.

Voor een royale mulchlaag van ± 8cm, heb je 1 kilo wol per m² compleet bedekte bodem nodig.

Met 50 gram Vulwol heb je al een royale vulling.

Voor een stevige poef van 47x47x47 cm is ±6500 gram Vulwol nodig.

Elke pop is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Gebruik 250-300 gram Vulwol voor een klein sierkussen van 40×40 cm.

Een portie van grofweg 100 gram Vulwol is doorgaans voldoende.

Variërend van 300 gram voor een kleintje tot wel een kilo Vulwol voor een zware tochtrol.

Sterk afhankelijk van de maat en seizoen, maar reken op grofweg 250 gram.

Een portie van grofweg 300 gram Vulwol is vaak toereikend.

Voor een aangenaam warm winterdekbed is ± 600-700 gram Vulwol per m² nodig.

Per vierkante meter moet je rekenen op ongeveer 150-250 gram Vulwol.

Neem een kijkje op deze pagina en ontdek hoe je zelf berekent hoeveel Vulwol je nodig hebt.

De hoeveelheden in deze Rekenhulp zijn sterke richtlijnen, ontwikkeld om jou te helpen. Volg ze dus gerust. Het zijn echter geen garanties; we adviseren je dus om zelf ook een berekening te maken. Kijk daarbij naar de lengte, breedte en hoogte én de gewenste stevigheid van jouw project.