Rekenhulp
vulwol logo

Van vulling tot voering: creatieve projecten met zuiver Vulwol

Voor de creatieve geesten die altijd op zoek zijn naar nieuwe materialen en technieken om hun wereld te verrijken, introduceren wij: Vulwol! Dit veelzijdige, natuurlijke materiaal opent een wereld van mogelijkheden, van de tuin tot de knusse hoekjes van je huis. Ontdek hoe Vulwol je creatieve projecten kan transformeren en voeg een vleugje warmte en duurzaamheid toe aan je leven. Laat je inspireren en maak ruimte voor Vulwol in je volgende creatieve avontuur!
vulwol knutselen
Van vulling tot voering: creatieve projecten met zuiver Vulwol
vulwol knutselen

Creatievelingen als jij staan natuurlijk altijd open voor nieuwe technieken, toepassingen én…materialen! Nou, de zoektocht naar dat unieke, veelzijdige materiaal dat zowel je huis als je hart verwarmt, heeft na het vinden van deze site er een nieuwe aanwinst bij. 🤗

Vulwol, met zijn natuurlijke charme en ongekende veelzijdigheid, staat klaar om jouw creatieve wereld voorgoed te verrijken (en verduurzamen🍀). Of je nu een doorgewinterde maker bent of nieuwsgierig naar nieuwe projecten, Vulwol biedt inspiratie op plekken waar je het misschien niet verwacht. Lees gauw verder en ontdek hoe dit wondermateriaal jouw volgende project kan verrijken.

Tuin toepassingen

Begin buiten, waar Vulwol je tuin kan transformeren in een oase van comfort en duurzaamheid. Gebruik het als een natuurlijke mulch voor je plantenbedden, of vul hangmanden met Vulwol om een vochtregulerende omgeving voor je bloemen te creëren. De isolerende eigenschappen beschermen je planten tegen koude nachten, terwijl de natuurlijke afbraak je tuin voedt.

Dierenmanden en meer

Verwen je viervoetige vrienden met het comfort van Vulwol. Een zelfgemaakte dierenmand, gevuld met dit ademende, zelfreinigende materiaal, biedt een gezellige rustplek voor je huisdier. Het is een project van liefde en een statement van duurzaamheid in je huis.

Knutselwol voor iedereen

Breng creativiteit in het gezin of de schoolklas met Vulwol als knutselmateriaal. Het is ideaal voor viltprojecten, van kleurrijke seizoensdecoraties tot speelse figuren. Veilig, natuurlijk en makkelijk te hanteren, Vulwol is perfect voor kleine handjes en grote ideeën.

vulwol knutselen

Poppelotjes en tochtrollen

Duik in de wereld van poppelotjes, kleine charmante doekpoppetjes gevuld met Vulwol, of maak een praktische tochtrol voor je deur. Beide projecten zijn niet alleen leuk (én heel eenvoudig 😇) om te maken, maar voegen ook een persoonlijke touch toe aan je huis.

vulwol vulproces hoe te gebruiken

Waldorf poppen en zitzakken

Breng de filosofie van Waldorf in huis met handgemaakte poppen gevuld met Vulwol, die warmte en comfort bieden aan je kind. Of creëer een zitzak voor een knus leeshoekje, gevuld met Vulwol voor een ultieme ontspanning.

Vulwol is meer dan een materiaal; het is een uitnodiging om te verkennen, te experimenteren en te creëren. Het biedt een duurzame, natuurlijke basis voor een breed scala aan projecten, van de praktische tot de puur esthetische. Dus, creatievelingen, laat je inspireren door de veelzijdigheid van Vulwol en voeg een stukje natuurlijke warmte toe aan je volgende project. De wereld van Vulwol wacht op je, klaar om ontdekt te worden! ✨

zitzak

Deel deze Wolpraat

Afdrukken
Over Vulwol

Jouw handwerk verdient het allerbeste: duurzaam, gezond, Vulwol. Weg met synthetische vulling, kies voor de zachtheid en kracht van schapenwol.

Ademend, vochtregulerend en zelfreinigend – Vulwol is comfortabel voor je huid, een zegen voor het milieu en het perfecte vulmiddel van al jouw knutselprojecten. 

Hier krijgt jouw idee vorm.

Makkelijk kiezen

Benieuwd welk vulwol geschikt is voor jouw volgende project? Gebruik de speciale keuzehulp!

Meer inspiratie

natuur tuin
Ontdek hoe Vulwol niet alleen binnenshuis, maar ook in de tuin een duurzame en natuurlijke keuze is. Van plantenbescherming tot comfortabele tuinmeubelkussens, Vulwol biedt verrassende...

Particulier

Zakelijk

Filter en zoek
Aanbevolen voor
Aanbevolen inspiratie (tags)
Rekenhulp Vulwol
Rekenhulp Vulwol

Elk project is uniek. Hoeveel Vulwol je precies nodig hebt, hangt af van de te vullen oppervlakte én de gewenste stevigheid.

Gelukkig hebben wij het meeste testwerk al voor je gedaan. Klik op een van de eindtoepassingen hieronder en kom te weten hoeveel Vulwol jij nodig hebt.

Ruim 100 gram voor het ligdeel en 900-1000 gram Vulwol voor de rand.

Zo’n 700-800 gram Vulwol voor een boxkleed van gemiddeld formaat.

Omhul bijv. een zware steen met ruim 500 gram Vulwol voor een stevige deurstopper.

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ±30 / middelhard ±50 / stevig ±70

Kussen zonder rand, formaat 70x100cm voor middelgroot tot groot hondenras: ±2100 gram.

Bij gemiddelde stevigheid van de wolvulling, ongeveer 900 gram.

Gemiddeld formaat insectenhotel, 200 gram Vulwol

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 30 / middelhard ± 50 / stevig ± 70

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 45 / middelhard ± 75 / stevig ± 100

Zo’n 200 gram voor het ligdeel en 500 gram Vulwol voor een stevige rand.

Elke knuffel is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Afhankelijk v/h formaat kookstoof; van 350 gram voor een kleine tot wel 700 gram voor een flinke.

Een standaard emmer van 10 liter, zeer luchtig gevuld bevat ongeveer 170 gram knutselwol.

Voor een royale mulchlaag van ± 8cm, heb je 1 kilo wol per m² compleet bedekte bodem nodig.

Met 50 gram Vulwol heb je al een royale vulling.

Voor een stevige poef van 47x47x47 cm is ±6500 gram Vulwol nodig.

Elke pop is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Gebruik 250-300 gram Vulwol voor een klein sierkussen van 40×40 cm.

Een portie van grofweg 100 gram Vulwol is doorgaans voldoende.

Variërend van 300 gram voor een kleintje tot wel een kilo Vulwol voor een zware tochtrol.

Sterk afhankelijk van de maat en seizoen, maar reken op grofweg 250 gram.

Een portie van grofweg 300 gram Vulwol is vaak toereikend.

Voor een aangenaam warm winterdekbed is ± 600-700 gram Vulwol per m² nodig.

Per vierkante meter moet je rekenen op ongeveer 150-250 gram Vulwol.

Neem een kijkje op deze pagina en ontdek hoe je zelf berekent hoeveel Vulwol je nodig hebt.

De hoeveelheden in deze Rekenhulp zijn sterke richtlijnen, ontwikkeld om jou te helpen. Volg ze dus gerust. Het zijn echter geen garanties; we adviseren je dus om zelf ook een berekening te maken. Kijk daarbij naar de lengte, breedte en hoogte én de gewenste stevigheid van jouw project.