Rekenhulp
vulwol logo

Wol in de tuin: robuuste Vulwol toepassingen voor buiten

Ontdek hoe Vulwol niet alleen binnenshuis, maar ook in de tuin een duurzame en natuurlijke keuze is. Van plantenbescherming tot comfortabele tuinmeubelkussens, Vulwol biedt verrassende mogelijkheden voor groene vingers. Duik mee in de wereld van wol in de tuin en maak je buitenruimte nóg groener!
Wol in de tuin: robuuste Vulwol toepassingen voor buiten

In de knusse hoekjes van ons huis heeft Vulwol al bewezen een duurzame en comfortabele keuze te zijn. Maar wist je dat deze veelzijdige natuurvezel ook buiten, in de frisse tuinlucht, zijn mannetje staat? Van het beschermen van je geliefde planten, het bieden van duurzame voeding aan je tuinbodem tot het verhogen van het zitcomfort op je tuinmeubelen, Vulwol is de robuuste bondgenoot die je buitenruimte transformeert. Laat je inspireren met enkele innovatieve toepassingen van Vulwol in de tuin.

Comfortabele tuinmeubelkussens

De ultieme ontspanning in je tuin bereik je met zelfgemaakte kussens gevuld met Vulwol. Of je nu een boek leest of geniet van een zomerse barbecue, comfort is gegarandeerd. En net als binnen, kun je kiezen voor verschillende soorten Vulwol om de gewenste stevigheid en zachtheid te krijgen. Pluspunt: wol is van nature waterafstotend, waardoor je kussens langer fris blijven. 💦

Duurzame bodembedekking

Mulchen met Vulwol? Jazeker! Een laagje Vulwol rondom je planten werkt als een natuurlijke bodembedekking. Het houdt vocht vast, onderdrukt onkruidgroei en voedt de bodem als het langzaam afbreekt. Een win-win voor je tuin en het milieu. 🌿

Eco-vriendelijke hanging baskets

Vul je hanging baskets met een laagje Vulwol voordat je ze met aarde en planten vult. De wol zorgt voor een uitstekende waterretentie, waardoor je planten minder vaak water nodig hebben. Dit is niet alleen handig tijdens droge periodes, maar bespaart ook water.

Prachtige zelfgemaakte insectenhotels

Een rijk bodemleven begint onder andere bij de aanwezigheid van veel verschillende soorten insecten. Geef die een warm welkom in jouw tuin met een zelfgemaakt insectenhotel.

Gebruik voorgeboorde takken, bladeren, rietstengels en natuurlijk Vulwol! Voor onze fotoshoot maakten wij bijvoorbeeld zelf deze prachtige variant. De Vulwol die wij gebruikten is lichtgrijzig van kleur. Je vindt hem uiterst rechtsboven, halverwege links en onderin tweemaal. Mooi is ‘ie he? 

Wanneer je zelf zo’n insectenwelkom bouwt, probeer dan goed ruimte en lucht over te laten tussen de verschillende voorwerpen. Dat biedt de insecten een makkelijke toegang en een eenvoudige mogelijkheid voor het bouwen van hun eigen huisje. Hoe gaat die van jou eruitzien?

vulwol robuust fijne plukjes insectenhotel

Bescherming tegen slakken

Slakken zijn niet dol op de textuur van wol. Gebruik Vulwol rondom je planten als een natuurlijke barrière tegen deze glibberige bezoekers. Het is een vriendelijke manier om je planten te beschermen zonder schade aan het milieu.

Gezellige vuurplaats zitjes

Maak je avonden rond de vuurplaats extra comfortabel met zelfgemaakte zitkussens gevuld met Vulwol. De natuurlijke brandvertragende eigenschappen van Vulwol zorgen voor een veilige en gezellige zitplek voor iedereen.

Deel deze Wolpraat

Afdrukken
Over Vulwol

Jouw handwerk verdient het allerbeste: duurzaam, gezond, Vulwol. Weg met synthetische vulling, kies voor de zachtheid en kracht van schapenwol.

Ademend, vochtregulerend en zelfreinigend – Vulwol is comfortabel voor je huid, een zegen voor het milieu en het perfecte vulmiddel van al jouw knutselprojecten. 

Hier krijgt jouw idee vorm.

Makkelijk kiezen

Benieuwd welk vulwol geschikt is voor jouw volgende project? Gebruik de speciale keuzehulp!

Meer inspiratie

baby kind
Op zoek naar een natuurlijk vulmiddel dat je handwerk en knutselprojecten verrijkt? Laat polyester vulling achter je en kies voor de charme van vulwol. Hieronder...

Particulier

Zakelijk

Filter en zoek
Aanbevolen voor
Aanbevolen inspiratie (tags)
Rekenhulp Vulwol
Rekenhulp Vulwol

Elk project is uniek. Hoeveel Vulwol je precies nodig hebt, hangt af van de te vullen oppervlakte én de gewenste stevigheid.

Gelukkig hebben wij het meeste testwerk al voor je gedaan. Klik op een van de eindtoepassingen hieronder en kom te weten hoeveel Vulwol jij nodig hebt.

Ruim 100 gram voor het ligdeel en 900-1000 gram Vulwol voor de rand.

Zo’n 700-800 gram Vulwol voor een boxkleed van gemiddeld formaat.

Omhul bijv. een zware steen met ruim 500 gram Vulwol voor een stevige deurstopper.

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ±30 / middelhard ±50 / stevig ±70

Kussen zonder rand, formaat 70x100cm voor middelgroot tot groot hondenras: ±2100 gram.

Bij gemiddelde stevigheid van de wolvulling, ongeveer 900 gram.

Gemiddeld formaat insectenhotel, 200 gram Vulwol

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 30 / middelhard ± 50 / stevig ± 70

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 45 / middelhard ± 75 / stevig ± 100

Zo’n 200 gram voor het ligdeel en 500 gram Vulwol voor een stevige rand.

Elke knuffel is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Afhankelijk v/h formaat kookstoof; van 350 gram voor een kleine tot wel 700 gram voor een flinke.

Een standaard emmer van 10 liter, zeer luchtig gevuld bevat ongeveer 170 gram knutselwol.

Voor een royale mulchlaag van ± 8cm, heb je 1 kilo wol per m² compleet bedekte bodem nodig.

Met 50 gram Vulwol heb je al een royale vulling.

Voor een stevige poef van 47x47x47 cm is ±6500 gram Vulwol nodig.

Elke pop is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Gebruik 250-300 gram Vulwol voor een klein sierkussen van 40×40 cm.

Een portie van grofweg 100 gram Vulwol is doorgaans voldoende.

Variërend van 300 gram voor een kleintje tot wel een kilo Vulwol voor een zware tochtrol.

Sterk afhankelijk van de maat en seizoen, maar reken op grofweg 250 gram.

Een portie van grofweg 300 gram Vulwol is vaak toereikend.

Voor een aangenaam warm winterdekbed is ± 600-700 gram Vulwol per m² nodig.

Per vierkante meter moet je rekenen op ongeveer 150-250 gram Vulwol.

Neem een kijkje op deze pagina en ontdek hoe je zelf berekent hoeveel Vulwol je nodig hebt.

De hoeveelheden in deze Rekenhulp zijn sterke richtlijnen, ontwikkeld om jou te helpen. Volg ze dus gerust. Het zijn echter geen garanties; we adviseren je dus om zelf ook een berekening te maken. Kijk daarbij naar de lengte, breedte en hoogte én de gewenste stevigheid van jouw project.