Rekenhulp
vulwol logo

Duurzame knuffel: Vulwol in speelgoed en knuffels

In de wereld van vandaag, waar elke keuze die we maken een voetafdruk achterlaat op de aarde, is het mooi om te zien hoe we terugkeren naar de basis. Naar natuurlijke materialen, naar duurzaamheid, en vooral, naar het koesteren van wat echt belangrijk is: de toekomst van onze kleintjes. In deze blog duiken we in de zachte, warme wereld van Vulwol in speelgoed en knuffels, en hoe dit niet alleen een keuze is voor duurzaamheid, maar eigenlijk vooral voor een bewust stukje liefde.
Duurzame knuffel: Vulwol in speelgoed en knuffels

Stel je voor, een zachte knuffelbeer, met liefde gemaakt, gevuld met de pure zachtheid van Vulwol. Deze beer is niet zomaar een stuk speelgoed; het is een symbool van zorgzaamheid, een vriendje voor je kleintje, gemaakt met materialen die de aarde respecteren. Het is een verhaal dat begint bij de keuze voor Vulwol, een keuze waarmee je eigenlijk zegt: “Ik geef om jou en de wereld waarin je opgroeit.”

Het gebruik van Vulwol in speelgoed en knuffels is een knipoog van en naar de natuur. Het is hypoallergeen, zelfreinigend en duurzaam, waardoor het een veilige haven biedt voor onze kinderen om mee te knuffelen en te spelen. Maar het gaat verder dan dat. Het gaat over het doorgeven van waarden, over het leren aan de kleintjes dat zorg en liefde hand in hand gaan met respect voor onze planeet.

Denk aan die momenten waarop je kind met een knuffel in slaap valt, het hoofdje rustend op een zachtgevuld kussen. Deze momenten zijn gevuld met rust en vrede, wetende dat de keuzes die je maakt voor hun wereld, een wereld zijn van zorgzaamheid en duurzaamheid. En is er iets mooiers dan dat?

Maar het verhaal van Vulwol in speelgoed en knuffels is niet alleen een verhaal van zorg voor onze kinderen en de omgeving. Het is ook een verhaal van creativiteit en inspiratie. Het is een uitnodiging om zelf aan de slag te gaan, om die oude traditie van handgemaakt speelgoed nieuw leven in te blazen. Het is een kans om samen met je kind, of als een verrassing, iets unieks te creëren. Een pop met een jurkje in de lievelingskleur van je dochter, of een stoere beer gevuld met Vulwol voor je avontuurlijke zoon.

En laten we niet vergeten, het is ook een kans om herinneringen te maken. De knuffel die je samen maakt, wordt meer dan speelgoed; het wordt een deel van de familiegeschiedenis, een verhaal dat doorgegeven kan worden. “Weet je nog, oma maakte deze beer voor jou, gevuld met liefde en Vulwol,” wordt een herinnering die nog jarenlang gekoesterd zal worden.

Dus, terwijl we ons inzetten voor een duurzamere wereld, laten we de kracht van Vulwol in speelgoed en knuffels niet onderschatten. Het is een keuze voor zachtheid, voor doelbewuste liefde en voor een toekomst waarin we allemaal een beetje dichter bij de natuur staan. Laten we duurzaam knuffelen, voor onze kinderen en voor de wereld die we aan hen willen achterlaten.

Deel deze Wolpraat

Afdrukken
Over Vulwol

Jouw handwerk verdient het allerbeste: duurzaam, gezond, Vulwol. Weg met synthetische vulling, kies voor de zachtheid en kracht van schapenwol.

Ademend, vochtregulerend en zelfreinigend – Vulwol is comfortabel voor je huid, een zegen voor het milieu en het perfecte vulmiddel van al jouw knutselprojecten. 

Hier krijgt jouw idee vorm.

Makkelijk kiezen

Benieuwd welk vulwol geschikt is voor jouw volgende project? Gebruik de speciale keuzehulp!

Meer inspiratie

baby kind
Op zoek naar een natuurlijk vulmiddel dat je handwerk en knutselprojecten verrijkt? Laat polyester vulling achter je en kies voor de charme van vulwol. Hieronder...

Particulier

Zakelijk

Filter en zoek
Aanbevolen voor
Aanbevolen inspiratie (tags)
Rekenhulp Vulwol
Rekenhulp Vulwol

Elk project is uniek. Hoeveel Vulwol je precies nodig hebt, hangt af van de te vullen oppervlakte én de gewenste stevigheid.

Gelukkig hebben wij het meeste testwerk al voor je gedaan. Klik op een van de eindtoepassingen hieronder en kom te weten hoeveel Vulwol jij nodig hebt.

Ruim 100 gram voor het ligdeel en 900-1000 gram Vulwol voor de rand.

Zo’n 700-800 gram Vulwol voor een boxkleed van gemiddeld formaat.

Omhul bijv. een zware steen met ruim 500 gram Vulwol voor een stevige deurstopper.

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ±30 / middelhard ±50 / stevig ±70

Kussen zonder rand, formaat 70x100cm voor middelgroot tot groot hondenras: ±2100 gram.

Bij gemiddelde stevigheid van de wolvulling, ongeveer 900 gram.

Gemiddeld formaat insectenhotel, 200 gram Vulwol

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 30 / middelhard ± 50 / stevig ± 70

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 45 / middelhard ± 75 / stevig ± 100

Zo’n 200 gram voor het ligdeel en 500 gram Vulwol voor een stevige rand.

Elke knuffel is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Afhankelijk v/h formaat kookstoof; van 350 gram voor een kleine tot wel 700 gram voor een flinke.

Een standaard emmer van 10 liter, zeer luchtig gevuld bevat ongeveer 170 gram knutselwol.

Voor een royale mulchlaag van ± 8cm, heb je 1 kilo wol per m² compleet bedekte bodem nodig.

Met 50 gram Vulwol heb je al een royale vulling.

Voor een stevige poef van 47x47x47 cm is ±6500 gram Vulwol nodig.

Elke pop is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Gebruik 250-300 gram Vulwol voor een klein sierkussen van 40×40 cm.

Een portie van grofweg 100 gram Vulwol is doorgaans voldoende.

Variërend van 300 gram voor een kleintje tot wel een kilo Vulwol voor een zware tochtrol.

Sterk afhankelijk van de maat en seizoen, maar reken op grofweg 250 gram.

Een portie van grofweg 300 gram Vulwol is vaak toereikend.

Voor een aangenaam warm winterdekbed is ± 600-700 gram Vulwol per m² nodig.

Per vierkante meter moet je rekenen op ongeveer 150-250 gram Vulwol.

Neem een kijkje op deze pagina en ontdek hoe je zelf berekent hoeveel Vulwol je nodig hebt.

De hoeveelheden in deze Rekenhulp zijn sterke richtlijnen, ontwikkeld om jou te helpen. Volg ze dus gerust. Het zijn echter geen garanties; we adviseren je dus om zelf ook een berekening te maken. Kijk daarbij naar de lengte, breedte en hoogte én de gewenste stevigheid van jouw project.