Rekenhulp

Zelf kussen maken: maak je eigen comfortable kussens met Vulwol

Heb je ooit op een kussen gezeten dat zo comfortabel was dat je niet meer op wilde staan? Zo'n kussen dat je omarmt en waarin je wegzakt, terwijl het toch precies de juiste steun biedt? Stel je nu voor dat je zulke kussens zelf kunt maken, gevuld met het zachte, duurzame comfort van Vulwol. Het is niet alleen mogelijk, het is ook een heerlijk project dat je huis (en je zitervaring) naar een hoger niveau tilt!
vulwol kussens
Zelf kussen maken: maak je eigen comfortable kussens met Vulwol
vulwol kussens

Het geheim van een perfect kussen zit ‘m in de vulling. Vulwol, met zijn natuurlijke veerkracht en ademende kwaliteiten, is de ideale keuze voor wie op zoek is naar comfort én duurzaamheid. Of je nu een knus leeshoekje wilt creëren, je tuinmeubilair wilt upgraden of een persoonlijk cadeau wilt maken, Vulwol biedt je de flexibiliteit en kwaliteit die je nodig hebt.

Waarom Vulwol?

Vulwol is niet alleen zacht en knuffelbaar, het is ook hypoallergeen, zelfreinigend en duurzaam. Het biedt een natuurlijke temperatuurregulatie, wat betekent dat je kussens koel blijven in de zomer en warm in de winter. Bovendien is wol van nature vuilafstotend en slijtvast, waardoor je kussens langer mooi blijven. En hou je wel van een vuurkorfje op lange zomeravonden? Wees dan gerustgesteld, want Vulwol is van nature vlamvertragend.

Aan de slag met Vulwol

Het maken van je eigen kussens is een leuk project dat je helemaal kunt aanpassen aan je eigen stijl en comfortwensen. Kies een stof die past bij je interieur, van rustiek linnen tot zacht fluweel, en bepaal de grootte en vorm van je kussen. Of je nu gaat voor vierkant, rechthoekig of een unieke vorm, met Vulwol als vulling krijg je altijd de perfecte vorm.

Het vullen van je kussen met Vulwol is eenvoudig. Begin met het creëren van een binnenhoes om de Vulwol op zijn plaats te houden. Dit maakt het ook gemakkelijker om je kussenhoes te wassen zonder de vulling te beschadigen. Vul de binnenhoes met de gewenste hoeveelheid Vulwol, afhankelijk van hoe stevig of zacht je je kussen wilt hebben. TIP: voor een extra luchtig effect, kies voor onze pluizige bolletjes Vulwol, dan kun je jouw kussen altijd weer lekker vol opschudden. 

Creatieve ideeën

Je zelfgemaakte kussens hoeven niet beperkt te blijven tot de bank. Maak bijpassende kussens voor je eetkamerstoelen, een zacht zitje voor op de grond voor de kinderen, of zelfs een luxe bed of mand voor je huisdier. Met Vulwol kun je elk hoekje van je huis comfortabeler maken.

En waarom zou je het bij je eigen huis houden? Een handgemaakt kussen, gevuld met de natuurlijke zachtheid van Vulwol, is een mooi, persoonlijk cadeau voor vrienden en familie. 

Duik in de wereld van Vulwol en het plezier dat zelf dingen maken met zich meebrengt. Zo ontspan je én heb je een prachtig resultaat: zachte zitjes waar je nooit meer uit wilt opstaan!

Deel deze Wolpraat

Afdrukken
Over Vulwol

Jouw handwerk verdient het allerbeste: duurzaam, gezond, Vulwol. Weg met synthetische vulling, kies voor de zachtheid en kracht van schapenwol.

Ademend, vochtregulerend en zelfreinigend – Vulwol is comfortabel voor je huid, een zegen voor het milieu en het perfecte vulmiddel van al jouw knutselprojecten. 

Hier krijgt jouw idee vorm.

Makkelijk kiezen

Benieuwd welk vulwol geschikt is voor jouw volgende project? Gebruik de speciale keuzehulp!

Meer inspiratie

baby kind
Op zoek naar een natuurlijk vulmiddel dat je handwerk en knutselprojecten verrijkt? Laat polyester vulling achter je en kies voor de charme van vulwol. Hieronder...

Particulier

Zakelijk

Filter en zoek
Aanbevolen voor
Aanbevolen inspiratie (tags)
Rekenhulp Vulwol
Rekenhulp Vulwol

Elk project is uniek. Hoeveel Vulwol je precies nodig hebt, hangt af van de te vullen oppervlakte én de gewenste stevigheid.

Gelukkig hebben wij het meeste testwerk al voor je gedaan. Klik op een van de eindtoepassingen hieronder en kom te weten hoeveel Vulwol jij nodig hebt.

Ruim 100 gram voor het ligdeel en 900-1000 gram Vulwol voor de rand.

Zo’n 700-800 gram Vulwol voor een boxkleed van gemiddeld formaat.

Omhul bijv. een zware steen met ruim 500 gram Vulwol voor een stevige deurstopper.

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ±30 / middelhard ±50 / stevig ±70

Kussen zonder rand, formaat 70x100cm voor middelgroot tot groot hondenras: ±2100 gram.

Bij gemiddelde stevigheid van de wolvulling, ongeveer 900 gram.

Gemiddeld formaat insectenhotel, 200 gram Vulwol

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 30 / middelhard ± 50 / stevig ± 70

Vulvermogen per liter inhoud in grammen Vulwol; luchtig gevuld ± 45 / middelhard ± 75 / stevig ± 100

Zo’n 200 gram voor het ligdeel en 500 gram Vulwol voor een stevige rand.

Elke knuffel is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Afhankelijk v/h formaat kookstoof; van 350 gram voor een kleine tot wel 700 gram voor een flinke.

Een standaard emmer van 10 liter, zeer luchtig gevuld bevat ongeveer 170 gram knutselwol.

Voor een royale mulchlaag van ± 8cm, heb je 1 kilo wol per m² compleet bedekte bodem nodig.

Met 50 gram Vulwol heb je al een royale vulling.

Voor een stevige poef van 47x47x47 cm is ±6500 gram Vulwol nodig.

Elke pop is uniek, maar voor enig houvast; in een maatbeker van een liter past bijna 100 gram Vulwol, zeer stevig samengeperst.

Gebruik 250-300 gram Vulwol voor een klein sierkussen van 40×40 cm.

Een portie van grofweg 100 gram Vulwol is doorgaans voldoende.

Variërend van 300 gram voor een kleintje tot wel een kilo Vulwol voor een zware tochtrol.

Sterk afhankelijk van de maat en seizoen, maar reken op grofweg 250 gram.

Een portie van grofweg 300 gram Vulwol is vaak toereikend.

Voor een aangenaam warm winterdekbed is ± 600-700 gram Vulwol per m² nodig.

Per vierkante meter moet je rekenen op ongeveer 150-250 gram Vulwol.

Neem een kijkje op deze pagina en ontdek hoe je zelf berekent hoeveel Vulwol je nodig hebt.

De hoeveelheden in deze Rekenhulp zijn sterke richtlijnen, ontwikkeld om jou te helpen. Volg ze dus gerust. Het zijn echter geen garanties; we adviseren je dus om zelf ook een berekening te maken. Kijk daarbij naar de lengte, breedte en hoogte én de gewenste stevigheid van jouw project.