Een babynestje
Het idee van een babynestje gevuld met Vulwol is even simpel als geniaal. Babynestjes bieden door hun vorm van nature een veilige, zachte plek voor je baby om te rusten en te spelen, waar je ook bent in huis. Dankzij de duurzame vulling wordt het daarnaast ook nog eens een hele gezonde plek voor je allerkleinste.
Het maken van een babynestje is een project dat liefde en zorg uitstraalt. Begin met het kiezen van een zachte, natuurlijke stof die past bij de zachte aard van de toepassing en natuurlijk jouw smaak. Duurzaam geproduceerde stoffen zijn hierbij aan te raden; zij zijn vaak aanzienlijk minder behandeld met chemische stoffen tijdens het maakproces. Bovendien hebben de makers vaak een eerlijke prijs gekregen voor hun arbeid; een moreel aspect waarvan gelukkig steeds meer producenten het belang inzien.
Het naaien van het nestje, het vormen van de randen en het vullen met Vulwol, elk stapje in het proces brengt jouw babynestje dichterbij. In deze foto zie je een babynestje dat we zelf maakten. Hier kozen we bijvoorbeeld voor een zachte donkergroene stof die ook geschikt is om op te borduren; leuk om het helemaal eigen en uniek te maken.
Het maakproces van een babynestje is al een beleving op zich. Je maakt iets moois voor je eigen (klein)kindje en dat heeft al iets magisch.
Het begint met het uitmeten en knippen van de stof, gevolgd door het zorgvuldig afspelden van de contouren. Het vullen met Vulwol is misschien wel het leukste van het hele proces: je ziet jouw creatie voor je ogen tot leven komen en de perfecte vorm krijgen; klaar om het babietje te verwelkomen.
Het resultaat is een warme, uitnodigende plek, klaar om vele knuffelmomenten te beleven.

Een zelfgemaakte poef
Een poef gevuld met Vulwol is meer dan een zitplek; het is een statement van duurzaamheid, comfort en stijl. Het zelf maken van een poef geeft je de vrijheid om te experimenteren met materialen, kleuren en texturen. Het proces van het kiezen van de stof, het naaien van de hoes en het vullen met Vulwol is een creatief proces dat eindigt in een uniek stukje van jouw interieur dat helemaal past bij wie jij bent.
Het vullen van de poef met Vulwol zorgt voor een comfortabele, veerkrachtige zitervaring die zich aanpast aan jouw lichaam. Het is daarnaast vooral ook heel erg leuk om de poef te vullen met Vulwol; je zult versteld staan van hoeveel Vulwol er in past!
Wij maakten er voor onze fotoshoots zelf ook één; 47x47x47 cm was de omvang. Er ging ruim 6,5 kilo Vulwol in… Daar mogen we zeker 3 schapen dankbaar voor zijn! 🐏
Wanneer je ziet hoe jouw werk een functioneel en stijlvol element in je huis wordt is dat natuurlijk gewoon heel erg leuk en het geeft veel voldoening. Een zelfgemaakte poef is zo niet alleen een plek om te zitten, maar ook een symbool van jouw persoonlijkheid en ambacht.

Een kookstoof
Je ziet ze de laatste jaren vaker voorbij komen op Pinterest andere sociale media: de kookstoof. In wezen niet meer dan een stuk gevoerde stof waar je een pan in kunt laten doorgaren. Briljant!
Het idee van de kookstoof gaat ver terug naar het verleden (de voorganger heette hooikist) maar de essentie is nog steeds hetzelfde: je brengt eten aan de kook op je fornuis, en zodra het kookpunt bereikt is verplaats je de pan in de hooikist. En vandaag de dag dus in je kookstoof.
Daar gaart het eten langzaam verder. Het resultaat? Heerlijk smaakvol en perfect gaar warm eten én een flinke besparing op je gasverbruik. Bovendien hou je tijd over voor andere bezigheden, terwijl jouw warme hap zelfstandig gaart.
Een kookstoof vullen met Vulwol is mogelijk nog slimmer dan de hedendaags veelgebruikte synthetische vulmaterialen: Vulwol is ontzettend isolerend en warmte-efficiënt en bovendien 100% ecologisch. Daarmee meteen een prachtig voorbeeld van hoe traditionele technieken en natuurlijke materialen samenkomen in moderne innovaties.
Het maken van een kookstoof is een duurzaam en creatief avontuur. Het kiezen van de juiste materialen, het naaien van de hoes en het vullen met Vulwol leiden tot een product dat niet alleen functioneel is, maar ook een verhaal vertelt over zorg voor het milieu, slow-living en quality time met elkaar.
Ook dit item maakten we zelf voor de fotoshoot van onze producten. Voor onze kookstoof kozen we een gemiddelde pan-grootte, zo’n 21 cm diameter. We gingen voor de traditionele rode-blokjes-stof (een klassieker, toch? 🤩), vulden hem ruim met Vulwol (dan gaart ‘ie nog beter!) en werkten hem keurig netjes af met rode biesband. Lintje erom en klaar! Eetsmakelijk!
Elk van deze projecten, van het babynestje tot de kookstoof, toont de veelzijdigheid en warmte van Vulwol in huiselijke sferen. Laat je erdoor inspireren en maak ook van jouw huis een warme, uitnodigende plek vol duurzame verhalen en gezelligheid.
